Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ko som

10. 3. 2008

Ko som

 

        

            „Vy mne  ještě neznáte, ale až mne poznáte!!!“

Docela mne tento úryvek zaujal a vždycky si jej budu spojovat nejen se Švejkem, ale také s rýmařovským  kázáním. Mnozí, kteří mne znají a pamatují se, myslím, nemusím připomínat.

 

            Vám ale, kteří mne neznáte, nebudu hrozit, jako to Švejkovi udělal jeden z oficírů. Chtěl bych se vám zde tak trochu představit, protože vy mne ještě opravdu neznáte.

 

Jsem který jsem“ zní jako logo těchto stránek. Písmákovi se jistě vybaví Ex. 3,14; a já k tomu s oblibou dodávám: „Jiný už nebudu.“ A kdo by mne chtěl vidět jinak než jako Pavla Siváka má prostě smůlu.

Vždycky, když se semnou setká, setká se s Romem, který se sice hlásí ke svému romství, ale své kořeny vidí v rodině, kterou mu, jak po letech poznal, seslal sám Hospodin

 

            Jsem jednou rozvedený, vyučený opravář zemědělských (1985) s řidičákem v kapse, vystudoval jsem Biblickou a misijní školu a po maturitě (2002) jsem si udělal „jáhenské zkoušky“. I když jako farář na sboru nesloužím, využívám nejrůznějších pozvání ke službě Slova, což mne ve víře nesmírně posiluje.

Snad moje nejtěžší kazatelská výpomoc byla v Kloboukách u Brna, kde jsem v „Betlémě“ pracoval jako pečovatel. V současné době jednou měsíčně jezdívám sloužit do Peček.

 

            Tak to jsem já „Pavel Sivák“.

Jestli se budete chtít na něco doptat, můžete, ale nezapomeňte pečlivě opsat číselný kód.

Jinak se budu těšit na vaše reakce na obsah těchto stránek.

Klidně kritizujte, ale mějte v paměti, že nejsem žádný programátor a tyto stránky jsou moje úplně první.

 

S přáním Pokoje, který nemůž dát nikdo jiný než náš Hospodin שׁלןמ

 

Váš ☺ Pavel

 

Kontakty:

Mobil. 777178721

e-mail: pavel.sivak@seznam.cz

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky V Kostelanech

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Momentous Blood Urging - Hypertension

(AUnsushnub, 9. 10. 2018 3:04)

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque culture votre moelle bat, il pompe le sang tout au long vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-quebec/

Díky

(Jana, 6. 5. 2013 20:46)

Úplnou náhodou jsem dnes narazila na Vaše stránky. Neřadím se k žádnému pojmenovanému náboženství, i když nějakou svou víru mám. Přesto mi dnes Vaše kázání "Neboť kde je Tvůj poklad, tam bude i Tvé srdce" pomohlo a trochu ulevilo od krize, kterou už mnoho měsíců prožívám. A u vtipů jsem se opravdu pobavila.
Takže díky za Vaše kázání, za Váš neagresivní a odlehčený přístup k víře a k sobě samému. Dnes jsem to asi potřebovala. Zdravím z Karlových Varů.

Chtělo by to aktualizaci

(Cucek, 22. 3. 2011 15:37)

Třeba tu, že jsi ženatý - alespoň jsem něco v tom smyslu zaslechla :-)

Zdenkovi ke článku "Ko som"

(autor, 27. 5. 2010 6:41)

Škoda Zdendo, že jsi nenechal svou e-mailovku.
Pokud se sem ještě podíváš, nechápej prosím tot mé vyjádření jako apologii.

Hospodin ví, že jsem a snad ocení mojí snahu nedělat se jiným, než ve skutečnosti jsem. Ano Zdendo, Bůh nás přijímá právě takové, jací jsme a sklání se k nám, když my se k němu skloníme. Chce to jen si přiznat, že na ty své ušmudlané životy nestačíme.
Bůh-Ádonáj nám v tom poznání pomáhej.
Autor článu - P. Sivák

Přijmi se

(Zdeněk , 26. 5. 2010 22:08)

Jsem jaký jsem. Harmonie to je.
Jsem takový jaký jsem, konstatuje strach. Neg. touha být dobrý. Rozdíl je v tom, být dobrý je být dobrý a touha není v srdci, ale v hlavě. To po nás chtějí matky, po nás synech. Negativně to chtějí. Bojí se. Touží, aby se synové neprojevili přirozeně. Synové to nevidí a stanou se mučedníkem. Místo radosti smutek. Prosím, každá duše je jedinečná a užitečná. Piš za sebe a ne to co bylo napsáno. Piš, je to tvůj zdroj a potenciál. Jen piš ze sebe. Beze strachu a velké úctě druhým. Obohacuj Svět svým konáním, namísto odkazů na to co už je někde napsáno. To nikoho nezaujme, ale nové, nové to má Bůh rád, to Bůh miluje. K tomu jsme tu. K prožívání. Sen strachu odlož a vnoř se v sebe, On koná skrze tebe, ale ty můžeš. S velkou úctou bratře ve víře. Zdeněk

Pro Pavla

(Irena Helisová, 11. 4. 2010 22:09)

Milý Pavle,náhoda mě svedla na tyto Tvé stránky.Dovol mi,abych Ti gratulovala k tomu,co vše jsi dokázal a jak pomáháš druhým.Pro mne jsi osobnost.Přeji hodně síly a zdaru ve Tvém životě,měj se moc krásně.
S pozdravem celé rodině,Irena Vlčková-Helisová.

:-)

(Genderista, 1. 7. 2008 13:34)

A víš, že si na to, až Tě poznám klidně i počkám?
Nehodlám spěchat :-))

Kopa veselá

(Petr Sláma, 19. 3. 2008 10:19)

Ahoj, také jsi ovšem zapomněl uvést, že jsi kopa veselá, což je ke zvěstování dost důležitý předpoklad (teda alespoň z hledika posluchačů)